Ledere og hjelpere må holde hodet kaldt og hjertet varmt

I krisetider trenger vi ledere og hjelpere som holder hodet kaldt og hjertet varmt. Som raskt og instinktivt forstår en situasjon og vet hva de skal gjøre. Ledere og hjelpere som har TEFT. TEFT for å forstå hva som er riktig, og hva som er riktig å ikke gjøre. Forstår når det er tid for action og handling, og når det er tid for å trekke pusten og avvente.

Mange ledere og hjelpere kjenner det ekstra sterkt nå. Utfordringen med å holde hodet kaldt og hjertet varmt. Kjenne trygghet og ha tillit til at alt vil bli bra. Og være den solide som andre kan vende seg til for trygghet og støtte når kaos og uforutsigbarhet råder.

Forstå den emosjonelle energien her og nå

Dette handler først og fremst om å kjenne trygghet og tillit. Bli bevisst viktigheten av å lytte til og forstå den emosjonelle energien akkurat her og nå! Og gjennom den forstå hva som er mulig, hensiktsmessig og riktig å gjøre.

Det krever mot, klarhet, styrke og mye trening å skille mellom reell frykt og fare, eller om gamle, automatiske, begrensende og uhensiktsmessige tanke- og handlingsmønstre styrer og regjerer. Mestre å ha et klart hode og et varmt hjerte midt i kaos av uforutsigbarhet og frykt. Se muligheter og ta gode valg igjen og igjen for der igjen å skape en utviklende og inspirerende fremtid i samspill med omgivelsene. Til dette trenger vi trygge og tillitsfulle ledere og hjelpere.

Uforutsigbarhet og kaos gjør noe med oss

Det siste året har vi alle på en eller annen måte kjent hva det vil si å leve i en uforutsigbar, kaotisk og urolig verden. Tydelig lederskap har vært en forutsetning for hvordan vi har møtt og håndtert dager, hendelser og livet, sammen og som enkeltindivid.

Et stort skifte i internasjonal politikk. Verdensomspennende vaksinering godt i gang. Dette har gitt håp om at vår frihet og trygghet snart er tilbake.

Men så strammes det til igjen. Et sterkt signal om at vi fortsatt har en vei å gå.

Du er ikke alene derfor trenger du også å sette grenser

Mer enn noen gang trenger vi trygge og tydelige ledere som viser vei, og gode hjelpere som skaper tillit og samhold så vi ikke føler oss alene.

Synlige og tydelige ledere. Omsorgsfulle og gode hjelpere som evner å sette seg og sitt til side og skape rom for den eller de som skal ledes og hjelpes.

Men som også er trygge og tydelige på å sette grenser. Grenser for seg selv og grenser for andre. Dette er paradoksalt nok avgjørende for at vi skal komme videre.

Det er en kunst! En balansekunst å gjøre det på en god, respektfull og omsorgsfull måte, overfor andre og overfor en selv.

Bli TEFT-ambassadør

Å vite når du skal lede og når du skal hjelpe er å balansere på en tynn line. Det krever øvelse og mestring og det krever TEFT. Det vil si at du evner instinktivt og raskt å skjønne en sammenheng eller situasjon, og gjøre det riktige og mest fordelaktige akkurat her og nå!»

I trygge omgivelser kan du utvikle deg til TEFT-ambassadør sammen med oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: